Наближається зима і у багатьох українців постає питання, до якого періоду потрібно встигнути подати заяву на субсидію, щоб не залишитись без допомоги. Відповідь на це запитання дали у пресслужбі Міністерства соціальної політики України.

У відомстві зазначають, що багато українців хвилюються, що можуть не встигнути вчасно оформити субсидію на опалювальний сезон. Однак жодних приводів для паніки немає, тому що за допомогою можна звертатися будь-якого місяця року.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

У Мінсоцполітики нагадують, що субсидія призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону. Ця допомога розраховується: на опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня, на неопалюваний з 1 травня до 30 вересня.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"У разі подання заяви протягом двох місяців від початку опалювального (неопалюваного) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання", - поінформували українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нормативи, платіж та субсидія: українцям показали, як розрахувати розмір допомоги на комуналку.

Також наш портал інформував, помилку, яка коштує сотні гривень: українцям розповіли, в чому різниця між субсидією та пільгами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи підвищили – субсидія не змінилася: українці скаржаться, що їм не перераховують допомогу.