Обстріли громадянської інфраструктури, націлені на те, щоб залишити українців без світла та тепла, можуть бути максимально неефективними завдяки допомозі самих українців.

В Укренерго порадили, як краще економити електрику, щоб путін подавився від агресії, і в Україні зима пройшла з мінімальними відключеннями.

Володимир путін і Олександр Лукашенко у соборі, кадр з відео
Володимир путін і Олександр Лукашенко у соборі, кадр з відео

Зокрема, у повідомленні зазначено, що коли українці ввечері вимикають праску та обігрівач, не включають прання, диспетчерський центр "Укренерго" одразу бачить, як загальне споживання в країні зменшується.

Це означає, що нашу енергосистему, яка щодня атакує ворог, диспетчерам легше зблансувати у вечірні години. І в наших фахівців немає необхідності застосовувати примусові обмеження споживання - пишуть експерти

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Як погладити речі без праски. Фото: скрін youtube
Як погладити речі без праски. Фото: скрін youtube

Вимикаючи енергоємні електроприлади, кожен українець дбає про те, щоб у всіх було ясно. Споживаючи відповідально, можна допомогти енергетикам тримати так званий Енергетичний фронт.

Отже, найкращі часи для користування праскою та приготуванням їжі на електроплитці - годинник з 9 по 17, та з 23 по 6 години ранку.

Також у нічні години найбезпечніше користуватися пральною машинкою, конвектором та обігрівачем.

Поради Укренерго
Поради Укренерго

Нагадаємо про лайфхаки на випадок блекауту: як погладити речі, якщо немає світла.

Раніше ми повідомляли, як обігріти житло та залишитися у безпеці: в обленерго дали кілька дієвих порад.

Також стало відомо, що енергетики попередили українців про небезпеку: пустощі можуть коштувати життя.