Українські супермаркети перерахували ціни на деякі популярні продукти. Скільки доведеться викласти за макарони, рисову крупу та сосиски, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Незважаючи на зниження споживчої інфляції в українських магазинах, все ще продовжують дорожчати популярні продукти. Наприклад, у другій половині жовтня супермаркети переписали цінники на макарони, сосиски та рис.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Макарони

Середня вартість макаронів пір'я становить 27,55 гривні за кілограм. Для порівняння, у вересні продукт продавався за 27,19 гривні за кіло. Діапазон цін коливається в межах 24,40-35,90 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Сосиски

Сосиски "Башинський" філейні в середньому продаються по 228,36 гривні за кілограм, що майже на 13 гривень дорожче, ніж минулого місяця. Цінники на продукт коливаються від 219,00 до 238,90 гривень залежно від торгової мережі.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Рис

Цінники на рисову крупу тримаються на високій позначці, втім, порівняно з вереснем, продукт став дешевшим. Так, довгий рис подешевшав із 77,56 до 71,10 гривні за кіло. Пропарений довгий рис обійдеться в середньому 56,03 гривні за кіло замість вересневих 60,80 гривні. Круглий рис знизився у ціні з 81,14 до 77,32 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Також наш портал інформував, сезон у самому розпалі: скільки грошей доведеться викласти за гарбуз, баклажани та кабачки у супермаркеті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети переписали цінники на соняшникову олію, гречку, молоко та яйця: скільки заплатимо у жовтні.