Не всі українці можуть розраховувати на житлову субсидію перед зимою. Хто залишиться без допомоги, розповіла директор департаменту Пенсійного фонду Олена Охріменко в ефірі "Суспільного".

Деякі громадяни можуть залишитись без житлової субсидії. Це загрожує українцям, які мають заборгованість за комунальні послуги за понад три місяці.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

"Якщо заборгованість виникла у період трьох місяців, перевищує 680 грн і не погашена", - пояснює Олена Охріменко.

Якщо трапилося так і в домогосподарстві накопичився борг, то субсидія не призначається доти, доки людина не виплатить усю суму або не укласти договір про реструктуризацію.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

У ПФУ нагадують, що допомога на оплату комунальних послуг призначається, якщо витрати сім'ї на оплату платіжок перевищують 15% від середньомісячного сукупного доходу.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Щодо "зимових" субсидій, то більшості українців допомогу призначають автоматично. До ПФУ потрібно звертатися тим, хто оформляє допомогу вперше або якщо у домогосподарстві відбулися зміни (змінився розмір доходів, кількість членів сім'ї тощо).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що безробітним українцям підказали, коли можна звертатися за субсидією: "Не менше місяця..."

Також наш портал інформував, нормативи, платіж та субсидія: українцям показали, як розрахувати розмір допомоги на комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, подати документи на субсидію можна без електронного ключа та особистого візиту: до ПФУ розповіли, як це зробити.