З початком опалювального сезону та підвищення тарифу на електроенергію багато українців задумалися про способи економії, адже суми у платіжках значно зросли.

У "Вінницяобленерго" у Facebook підказали, як споживачі можуть заощадити, але при цьому не обмежуючи себе у використанні комунальних послуг. Їм рекомендують встановити двотарифний лічильник електроенергії, який дозволить заощадити до 50%.

Двозонний лічильник, фото з вільних джерел
Двозонний лічильник, фото з вільних джерел

"Двозонний прилад обліку – це сучасний лічильник, який дозволяє вести облік спожитої електричної енергії окремо за кожним вказаним періодом часу (зоною доби)", - йдеться в публікації.

Українці з таким лічильником зможуть платити за різними тарифами, залежно від періоду використання світла - вдень з 7:00 до 23:00 сума складає 2,64 грн/кВт-год, а вночі з 23:00 до 7:00 - 1, 32 грн/кВт-год. Таким чином, споживачі отримують знижку 50%.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Щоб отримати вигоду, роботу електроприладів потрібно перенести на нічний час. Наприклад, бойлер, електроопалення, системи підігріву підлоги, кондиціонер, пральну машину, посудомийну машину.

"Як встановити такий лічильник? Достатньо звернутися до вашого оператора системи розподілу з відповідною заявою", - підказали українцям.

Пост Могилів-Подільські ЕМ, скриншот
Пост Могилів-Подільські ЕМ, скриншот

Нагадаємо, "Нафтогаз" зробив важливу заяву щодо платіжок: стосується всіх українців

Раніше ми писали про те, що в обленерго попередили українців: це має знати кожен

Як повідомляв Знай.ua, у "Київводоканалі" розкрили правду про якість води у столиці