Юрій Мацик – директор Департаменту розвитку Міністерства цифрової інформації попередив, що вороги знову готуються завдати удару по енергетичній інфраструктурі. Про це він розповів в інтерв'ю "Ліга Тech".

За його словами, ще у минулому році для операторів мобільного зв'язку були поставлені умови, щоб вони обовязково підтримували робочий стан мережі у разі відсутності світла. Термін, в який повинен бути зв'язок складає 72 години.

Мобільний інтернет. Фото: Youtube
Мобільний інтернет. Фото: Youtube

Національна комісія провела перевірку, результати якої показали, що всі оператори не готові до майбутніх відключень світла. Під час ймовірних відключень світла, жоден з операторів не готовий надати стабільний зв'язок, а тим паче інтернет. Результати були сформовані під час перевірки таких показників:

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще
  • Наявність паливно-мастильних матеріалів для підтримання альтернативних джерел живлення;

  • Кількість електрогенераторів;

  • Кількість автономних джерел живлення та концентрація їх у різних областях;

  • Швидкість та регулярність реакції на втрати джерел живлення, та наявність заміни;

Користувач за комп'ютером, скріншот: Youtube
Користувач за комп'ютером, скріншот: Youtube

Виправити ситуацію оператори повинні протягом 20 днів. Якщо цього зробити не вдасться, то вони будуть отримувати штрафи. Норми наразі виконують тільки розподільчі мережі та оператори, які використовують технології PON. Ця система дозволяє користуватися інтернетом без наявності світла, але тільки 37% користувачів мереж мають змогу підключитися до цієї мережі. Відсоток досить малий через застарілі технології, які цю систему підтримувати не здатні. Українці можуть дізнатися у свого провайдера, чи є можливість підключитися до цієї технології, якщо ні – шукайте нового оператора.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Київстар" попередив абонентів про необхідність замінити SIM-картки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, поліція не знайде винних: шахраї вигадали нову схему через OLX та Instagram

Також, наш портал інформував, "Київстар" нарахує українцям безкоштовний пакет послуг: хто зможе не платити за зв'язок