Мало того, що ціни на овочі з початком осені різко зросли, то ще й мороз знищив врожай, який дозрівав у південних областях. Чим це загрожує українцям, розповіли в компанії ПАЕК.

Так, у Миколаївській області було зіпсовано врожай другого обороту через заморозки, до яких виявилися неготовими місцеві аграрії. Вони залишили на полі частину врожаю, адже розраховували на хорошу погоду, але раптові заморозки нічні знищили всі плани.

Аграрій. Фото: кадр Youtube
Аграрій. Фото: кадр Youtube

Після морозної ночі всі овочі померзли та втратили товарний вигляд та якість.

"Культури були повністю здоровими, на огірках ще була зав'язь, з перцю ще можна було зробити кілька вибірок. Але чого вже шкодувати. Природа непередбачувана. Фактор ризику завжди існує", - поділився голова Наглядової ради ТОВ СП ПАЕК Юрій Кормишкін.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

На щастя, більшу частину врожаю встигли зібрати до заморозків, проте овочі, залишені на полі, вже не врятувати. Також українців попередили, що після зростання цін на томати та огірки, яке спостерігається останнім часом, ще подорожчають кабачки та перець.

Пощастило тим, хто встиг зробити запаси консервації на зиму. Втім, багато овочів все ще доступні покупцям - капуста, буряк та картопля.

Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що шампіньйони, перець і капуста: ціни в супермаркетах зробили ривок, скільки заплатимо

Як повідомляв Знай.ua, філешка дорожча за цілого птаха? В Україні різко зростають ціни на курятину, ковбасу та молоко

Також портал Знай.ua писав, що ціни на капусту впали до мінімуму: українцям назвали причину і скільки коштує буряки з картоплею