Найбільше грошей по комуналці тягне опалення, тож українці зі страхом чекають на осінньо-зимовий сезон. Втім, можна перестати віддавати останні гроші та почати економити. Що для цього потрібно зробити, повідомляє Державне агентство з питань енергоефективності.

Українцям доступні абсолютно легальні та доступні способи зменшити суми у платіжках за опалення. Щоправда, для цього доведеться трохи попрацювати руками.

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Перше, що потрібно зробити перед початком опалювального сезону – перевірити систему теплопостачання у своєму будинку. Необхідно усунути повітряні пробки, а якщо виявляться місця протікання - залатати їх.

Як почати економити на опаленні:

  • утеплити вікна, дах та двері;
  • усунути протяги в житло, щоб тепло не виходило надвір;
  • адаптувати вентиляційну систему;
  • стежити за справністю газової колонки та бойлера (пристрої слід замінювати кожні 15 років).

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Щільні штори та килими можуть додати затишку до будинку і навіть допоможуть зберегти тепло. Однак важливо пам'ятати, що через такі перешкоди теплу важко проникати, тому батарею не варто закривати шторою.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, обов'язково зробіть це перед початком опалювального сезону: залишилося мало часу, батареї не зігріють.

Також наш портал інформував, у квартирі буде тепло навіть без опалення: чи можна заклеювати вікна скотчем, поради фахівців.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, важливий кожен градус: у "Нафтогазі" українцям підказали, як перевірити котли перед приходом морозу.