Відключення електроенергії може бути навіть без масованих атак російськими окупантами. Про це попередили у пресслужбі "Житомиробенерго".

Енергетики попереджають, що відключення світла в Україні можуть бути не лише через атаки Росії, а й внаслідок надмірного навантаження електромережі. В осінньо-зимовий період споживачі починають активніше використовувати електроприлади, зокрема обігрівачі. Це може призводити до аварій та тимчасових відключень світла.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

"Через надмірну перевантаженість не витримують і пошкоджуються кабелі та електропроводи, відключаються автоматичні вимикачі в щитках, захист на підстанціях, пошкоджуються прилади обліку електроенергії тощо. Це може призвести до відключень електроенергії", - попередили споживачів.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Щоб уникнути аварійних ситуацій в електромережі, українцям радять розподіляти навантаження і включати енергоємні прилади по черзі. Також намагатися уникати пікового годинника навантажень. Зазвичай цей час з 7:00 до 10:00 та з 19:00 до 21:00.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у YASNO попередили про нові ціни на електроенергію: почнуть діяти вже з 1 листопада.

Також наш портал інформував, в Україні змінили графіки відключення світла: в "Укренерго" розповіли, чого очікувати взимку.

Крім того, ми писали, терміново перевірте всі розетки: саме це робить ваші платіжки за електрику ще більше.