Українці можуть сплачувати добровільні страхові внески, щоб отримати додатковий стаж для пенсії та навіть вплинути на розмір майбутніх виплат. Як це правильно робити та які є нюанси, розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області.

При сплаті добровільних страхових внесків слід враховувати нюанси, які надалі вплинуть на пенсію. Так, наприклад, українці не можуть заздалегідь сплачувати внески, щоб вони зараховувалися в наступні місяці.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Суми сплачених страхових внесків в межах максимальної величини (22 110 грн за місяць, тобто 22% від 15 мінімальних зарплат) зараховуються за той місяць, у якому надійшли на рахунок Пенсійного фонду України", - пояснили фахівці.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Тобто якщо людина тричі сплачує добровільний внесок і всі три платежі надійшли на рахунок ПФУ, наприклад, у жовтні, то страховий стаж буде зараховано саме за цей місяць. У результаті можуть виникнути проблеми з нестачею стажу, коли настане час виходити на пенсію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, обов'язково: українців закликали з'явитися до ПФУ, щоб не залишитися без субсидії.

Також наш портал інформував, щоб не залишитись без пенсії: у ПФУ показали, як перевірити роботодавця на сплату страхових внесків.

Крім того, ми писали, пенсії та соціальні виплати 2023 року: як отримати виплати за межами України - докладне пояснення.