У жовтні 2023 року не заплановано жодних підвищень пенсійних виплат, проте деякі категорії українців можуть отримати надбавку за вік або через потребу спеціального догляду. Про систему виплат можна дізнатись на сайті Пенсійного фонду України.

Додаткові виплати у жовтні пенсіонери можуть отримати через досягнення певного віку. Наприклад, літні українці, яким виповнилося 80 років і більше, можуть розраховувати на збільшення у розмірі до 570 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Громадяни, які досягли 75 років, мають право на надбавку у розмірі 456 гривень, а 70-річним виплачують додатково до 300 гривень.

Також на збільшення до пенсійних виплат мають право українці, які мають особливі обставини. Наприклад, пенсіонери від 80 років, які потребують особливого догляду та не мають працездатних близьких родичів.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Варто зазначити, що пенсії українців незабаром почнуть підвищувати. Так, з 1 січня 2024 року буде збільшено прожитковий мінімум, а разом із ним мінімальна та максимальна пенсії. У березні наступного року планується масштабна індексація виплат та запровадження бальної системи для пенсіонерів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, призначення субсидії: Пенсійний Фонд пояснив, за який період враховуються доходи.

Також наш портал інформував, хто з українців почне отримувати виплати раніше: категорії, які мають право на дострокову пенсію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, соцдопомога на комуналку для непрацюючих пенсіонерів: які документи необхідно надати.