Борги за комунальні послуги – одна з причин, через які можуть відмовити у призначенні житлової субсидії. Однак спосіб домогтися допомоги все ж таки існує. Інструкцією ділиться Комунальний концерн "Центр комунального сервісу".

У разі наявності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, простроченої понад три місяці та загальна сума якої перевищує 680 гривень, субсидія не призначається. Якщо в людини немає грошей, щоб виплатити борг, а субсидія потрібна до зарізу, то можна знайти вихід зі становища.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Для отримання житлової субсидії з початку опалювального сезону за наявності заборгованості необхідно надати договір про реструктуризацію, який можна укласти з постачальником послуг.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Для укладання договору про реструктуризацію боргу можуть знадобитися документи:

  • паспорт (або ID-картка та витяг з Єдиного державного демографічного реєстру);
  • картка платника податків;
  • документ, що підтверджує право власності житловим приміщенням та витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, соцдопомогу на комуналку для непрацюючих пенсіонерів: які документи необхідно надати.

Також наш портал інформував, Мінсоцполітики зробили важливе роз'яснення субсидій: це має знати кожен.

Крім того, ми писали, подати документи на субсидію можна без електронного ключа та особистого візиту: до ПФУ розповіли, як це зробити.