Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з усією відповідальністю вважають свої витрати на сплату комуналки, є важливі новини. Справа в тому, що Кабінет міністрів України звітував з приводу виплат у рамках проекту "Прихисток".

Ця урядова програма діє ще з квітня 2022 року. За цією програмою вже виплатили понад 2,2 млрд. грн. Ці гроші пішли на виплати громадянам, які безплатно надали житло ВПО.

Про це нагадують на офіційному порталі українського уряду.

Виплати ВПО, скріншот: YouTube
Виплати ВПО, скріншот: YouTube

Відомо, що за програмою "Прихисток" передбачено компенсацію у розмірі 450 гривень на місяць за розміщення одного ВПО у теплий період року та 900 гривень – під час опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Компенсація виплачується за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України (ДКГЗ).

Суспільство Червоного Хреста, скріншот: YouTube
Суспільство Червоного Хреста, скріншот: YouTube

Крім власників житла або їх представників, зазначена компенсація може надаватися орендарям житла державної або комунальної власності.

Таким чином, за допомогою проекту "Прихисток" тимчасове житло отримали понад 3,1 мільйона ВПО.

До кінця жовтня планується профінансувати компенсації на загальну суму понад 180 мільйонів гривень за притулок переселенців у липні-серпні 2023 року. Також вже є домовленості щодо виплат від Червоного Хреста на перше півріччя 2024 року.

Нагадаємо, українцям шлють платіжки від кількох постачальників: як виправити проблему.

Раніше повідомлялося, що роздадуть продукти і навіть гарячим обідом нагодують: як українцям отримати нову гуманітарну допомогу.

Також, коли українцям потрібно звертатися за призначенням пенсії: у ПФУ нагадали про терміни.