Чернігівський пенсіонер подав до суду на Пенсійний Фонд та виграв справу. В результаті цього чоловік отримав компенсацію в розмірі 7 тисяч гривень за моральну шкоду.

Пенсіонер подав до суду за те, що йому не перераховували пенсію, згідно з законами. Чоловік – військовий пенсіонер і має всі права на систематичний перерахунок, але ця процедура не проводилася, а в ПФУ йому відмовляли. Навіть після офіційного запиту чоловіка, в органі не провели перерахунок. Тоді чоловікові довелося за справедливістю звернутися до суду.

Судове засідання. Фото: скрін youtube
Судове засідання. Фото: скрін youtube

Суд у результаті зобов’язав ПФУ перерахувати пенсію чоловікові й виплати компенсацію за неперераховані виплати. Розмір недоплачених виплат склав 137, 2 тисячі гривень. Про це йдеться в рішенні Деснянського районного суду м. Чернігів.

Проте Пенсійний Фонд України відмовився виконувати постанову суду та компенсацію не виплатив. Чоловік у відповідь на відмову компенсації подав до суду ще раз. У цей раз він хотів отримати компенсацію моральної шкоди у розмірі 70 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Позов чоловіка був задовільнений частково, а ПФУ, згідно з рішенням суду зобов’язані були виплатити пенсіонеру лише 7 тисяч гривень. Судом було визнано що Пенсійний Фонд своїми діями завдав моральної шкоди чоловіку, порушив його права та інтереси та наніс матеріальну шкоду.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Рішення суду набуло законної сили, тому компенсацію за заподіяну шкоду пенсіонер все ж отримає.

Тож, якщо пенсія не перераховується попри законні основи, а Пенсійний Фонд не йде на зустріч, варто подавати до суду. Це допоможе захистити свої інтереси та не втратити свої законні кошти.

Нагадаємо, портал Знай інформував, збільшення кількості людей з інвалідністю в Україні створить серйозні економічні та соціальні проблеми – економіст

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Заплатити комунальні і не в чому собі не відмовляти": українців не на жарт розгнівали поради "Yasno"

Також, наш портал інформував, "До 800 тисяч гривень": українцям, які залишилися вдома, можуть виплатити солідну компенсацію