Для мешканців багатоквартирних та приватних будинків подорожчають послуги вивезення сміття. Про це повідомив депутат Ірпінської міської ради Андрій Литвинов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Жителям Ірпеня підвищать тарифи на послуги із вивезення сміття. Платити більше доведеться як тим, хто мешкає у багатоповерхівках, так і мешканцям приватного сектору.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Зазначається, що підвищення тарифів – вимушений крок. Ціни на послуги не переглядалися 4 роки, а за цей час сильно зросла вартість палива та деталей.

"Тариф по сміттю не переглядався з 2019 року. Зрозуміло, що пальне виросло в 3 рази, як і запчастини. Але вдалось за рахунок зменшення на 30% рентабельності - збільшити тільки на 60 грн. за м3, на які збільшили тариф полігони. Це перший етап, процедура остаточного прийняття тарифу триватиме декілька місяців", - повідомив депутат.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Платіжки, скріншот: YouTube
Платіжки, скріншот: YouTube

Для багатоквартирних будинків тариф на вивіз сміття піднявся з 33,27 до 48,33 гривні на одну особу. Для приватних будинків – з 29,54 до 42,91 гривні на одну особу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, соцдопомогу на комуналку для непрацюючих пенсіонерів: які документи необхідно надати.

Також наш портал інформував, ваш лічильник встановлений неправильно, тому ви більше платите за газ: українцям розповіли про важливий нюанс.

Крім того, ми писали, у квартирі ніхто не живе, а плату за воду нараховують: "Київводоканал" підказав, як зупинити цей процес.