На Україну чекає складна зима, а на її мешканців - відключення електроенергії на фоні можливих обстрілів ворога. При цьому тривалість графіків залежатиме від рівня споживання світла неселенням та можливостей енергетиків.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький у ефірі національного телемарафону. За його словами, на ситуацію дуже впливає те, яким може бути дефіцит потужностей в енергосистемі.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

"Якщо він буде невеликий, це не має бути 4 години, якщо він буде більше, це може бути 4 години або може бути якась інша величина. Це питання не до самих графіків, а яке в нас буде споживання в конкретний день і які будуть спроможності наших електростанцій виробити цю електроенергію", - висловився він.

Крім того, на українців чекають деякі зміни щодо графіків відключень електроенергії. Кудрицький заявив, що вони будуть рівномірнішими.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

"Списки споживачів і черговість можливих відключень дещо змінені саме для того, щоб зробити їх більш рівномірними. Напевно, стовідсотково ідеальної рівномірності досягнути не можна, але більш рівномірними зробити їх можна й в тому числі за рахунок того, що зараз місцева влада має набагато краще забезпечення автономними джерелами живлення, зокрема дизельними генераторами, які можуть живити об'єкти критичної інфраструктури", - розповів голова компанії.

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Нагадаємо, тарифи підвищили - субсидія не змінилася: українці скаржаться, що їм не перераховують допомогу

Раніше ми писали про те, що платіжки надсилатимуть по-новому: комунальники відмовляють українців

Як повідомляв Знай.ua, заплатіть зі своєї кишені: в обленерго зробили важливу заяву