Після виходу на пенсію багато пенсіонерів продовжують працювати, адже часом коштів не вистачає.

Кожні два роки вони можуть звертатися до Пенсійного Фонду для перерахунку пенсії, щоб враховувалась нова заробітна плата та набутий за цей час стаж. Про це пишуть "Pro Гроші".

Згідно з законом, громадянин, який після виходу на заслужений відпочинок працює, може звернутися до ПФУ для перерахунку виплат. Це можливо у випадку, якщо отримана зарплата більша, ніж та, на яку йому розраховували пенсію. Подібну процедуру можна робити раз на два роки. Тому, якщо заробітна плата пенсіонера буде зростати, він має право отримувати більшу пенсію, а дані будуть враховуватися за останні два роки.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Окрім цього, кожні два роки можна оновлювати інформацію щодо нарахування страхового стажу. Якщо людина вийшла на пенсію і не мала достатньої кількості страхового стажу, вона може звернутися для перерахунку пенсії з умовами отримання нового стажу за останні два роки. Громадянин, який після виходу на пенсію працював та отримав достатньо стажу, термін два роки чекати не потрібно. Можна звернутися до Пенсійного фонду відразу. Варто лише написати заяву на перерахування пенсії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Однією з підстав для перерахування виплат можуть стати надані документи про заробіток, встановлені доплати, надбавки та страховий стаж. У такому разі виплати будуть перераховані, якщо ці фактори не були враховані при обчисленні пенсії громадянину під час основного виходу.

Нагадаємо, портал Знай інформував, коли українцям потрібно звертатися за призначенням пенсії: у ПФУ нагадали про терміни

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українцям нададуть безкоштовне житло: хто може взяти участь у програмі

Також наш портал повідомляв, як збільшити свою пенсію на 500 гривень