При плануванні ремонту нерідко порушується питання перенесення електролічильника, наприклад, із квартири на сходову клітку. Все, що потрібно знати для втілення задуманого у життя, розповіли фахівці "Закарпаттяобленерго".

Фахівці наголосили, що споживачі мають право перевести електролічильник на сходовий майданчик, якщо передбачено проєктно-технічною документацією будинку. Для цього необхідно з відповідною заявою звернутись до обленерго. Співробітники підприємства проведуть потрібні роботи.

Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube
Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube

У разі перенесення лічильника у квартиру – процес відрізняється.

"Для перенесення зі сходової клітки до квартири має бути зазначене нове місце для лічильника у проєктно-технічній документації. Якщо ж його нема, то споживач має за власний рахунок розробити та узгодити проєкт", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими
Показати ще

Електролічильник, скріншот: YouTube
Електролічильник, скріншот: YouTube

Коли з документами все гаразд, слід звернутися до облгазу для розпломбування лічильника, а організація, яка має ліцензію, проведе монтажні роботи з перенесення лічильника. Потім лічильник знову потрібно опломбувати. Усі роботи виконуються за рахунок споживача.

Раніше портал Знай повідомляв, у YASNO зробили термінову заяву щодо лічильників: що потрібно зробити споживачам.

Також наш портал інформував, "Навіщо їх вносять, якщо вони неправильні?": українців збили з пантелику через показання лічильника, що говорять у YASNO.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у квартирі ніхто не живе, а платню за воду нараховують: "Київводоканал" підказав, як зупинити цей процес.