Існує ймовірність, що опалювальний сезон 2023-2024 стартує пізніше, ніж очікує більшість українців. Причиною тому – мінливість погоди. Прогнозом поділився директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда в ефірі "Громадського радіо".

Експерт заявив, що похолодання, яке українці спостерігали останні кілька днів – тимчасове. Незабаром стовпчики термометрів знову піднімуться і такі перепади триватимуть до кінця місяця.

Осінь, фото: znaj.ua
Осінь, фото: znaj.ua

Микола Кульбіда припустив, що мінливість погоди може вплинути на дату початку опалювального сезону у більшості регіонів. За його словами, середньодобова температура не переступить позначки нижче 8 градусів тепла.

"Також хочу нагадати про те, коли настає опалювальний період — після переходу середньої добової температури у бік зниження на нижче 8 градусів. Такого переходу до кінця жовтня у північних областях навіть ми не очікуємо, не кажучи вже про центральні та південні", - констатував синоптик.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що опалювальний сезон в Україні стартує приблизно в середині жовтня, проте дати можуть змінюватись в залежності від погодних умов.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тепер точно опалювальний сезон пройде гладко: звідки найчастіше "втікає" тепло і як вирішити цю проблему.

Також ми писали, свято наближається: коли в Україні випаде перший сніг і стукне справжній мороз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готуємося до зими: як виявити і позбутися протягів, особливо напружуватися не доведеться.