Вже до кінця року в Україні очікується подорожчання хліба на 5 — 10%. Ціни зростуть на весь хлібний асортимент. Вже у жовтні українці помітять підвищення цінників на популярний продукт у межах 5%.

Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрія Дученка.

Хліб. Фото: скрін youtube
Хліб. Фото: скрін youtube

На суттєве підвищення вплине ряд чинників.

"Уже з жовтня очікується підвищення цін у межах 5%. Відбувається це через високі ціни на пшеницю 2 — 3 класу, здорожчання пального, енергоносіїв. Крім того, на сьогодні в пекарів низькі зарплати, тож їх підвищення вкрай важливе для галузі", — повідомив експерт.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

хліб
хліб

Експерт зауважив, що зараз ключовими проблемами пекарів є: збереження високої вартості пшениці другого класу, яку використовують для випікання хлібної продукції та недостатня кількість пшениці на українському ринку.

цыни на хліб
ціни на хліб

Він зазначив, що наразі вже можна говорити, що до кінця сезону хлібопекарська галузь України недоотримає майже 1 млн тонн пшениці 2 класу.

Зараз в українських супермаркетах ціни на звичайний батон стартують від 21,60 грн. За житній хліб доведеться викласти від 32,70 грн, а за звичайний пшеничний від 29,99 грн.

Ціни на хліб. Фото з сайту Мінфін
Ціни на хліб. Фото з сайту Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни не стоятимуть на місці: українців попередили про подорожчання картоплі, цибулі та тепличних овочів.

Також наш портал інформував, сезон у самому розпалі: скільки грошей доведеться викласти за гарбуз, баклажани та кабачки у супермаркеті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шматок у горло не полізе: українцям показали нові цінники на ковбасу, сир та оливки.