НБУ готується до скасування фіксованого курсу долара, через що багато українців намагатимуться скуповувати валюту. Експерт розповів, чи варто це робити зараз та озвучив прогноз на майбутнє.

Економіст Олег Гетьман зазначив, що зараз не спостерігається сильного дефіциту валюти, при цьому вона надходить завдяки допомозі – грантам, кредитам, макрофінам, пише "24 канал". Більш того, це навіть провокує надлишок валюти.

Курс долара, фото: Znaj.ua
Курс долара, фото: Znaj.ua

Загалом зміни фіксованого курсу позитивно вплинуть на економіку країни, але українцям не варто стрімголов кидатися і скуповувати валюту, бо за прогнозом експерта вона буде стабільною. Гетьман впевнений, що сильного зростання та девальвації не буде, це питання візьмуть під контроль.

Гетьман також зазначив, що в Україні відбувається дисбаланс імпорту та експорту, тому щоб мінімізувати перекоси та збільшити експорт – у країнах з нормальною економікою національна валюта потроху девальвує, щоб знайти баланс.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

"Водночас через те, що відбуватиметься помірна девальвація гривні, для громадян це буде не зовсім добре", - наголосив він.

Долари. Фото: Youtube
Долари. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що пенсіонери місяцями не отримують виплат: українці намагаються достукатися до Пенсійного фонду

Як повідомляв Знай.ua, українцям розповіли, чи потрібно платити за доставку газу, якщо не було використано і куба: "Дубліруйте..."

Також портал Знай.ua писав, що українцям за кілька місяців почнуть підвищувати пенсії: кому пощастить насамперед