Українців готують до зими в умовах обстрілів з боку окупантів, які спровокують масові відключення електроенергії. За словами експерта, є два сценарії розвитку подій – оптимістичний та песимістичний.

В Україні не буде повного занурення у темряву навіть при сильних атаках ворога, заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, проте тривалі блекаути загрожують мешканцям окремих областей.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

За його прогнозом, українці можуть бути без світла максимум 8-12 годин. Відповідно до оптимістичного варіанту, опалювальний сезон пройде гладко, якщо зима буде теплою, а песимістичному – проблеми будуть серйозними, якщо морози вдарять до 20 градусів протягом декількох тижнів.

При цьому міністр енергетики Герман Галущенко вважає, що ворог продовжить обстрілювати країну, але енергетики оперативно реагуватимуть та відновлюватимуть об'єкти.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Росія й надалі продовжуватиме здійснювати енергетичний терор, поки важко оцінити масштаби можливих атак, але ми повинні розуміти, що такі удари будуть", - сказав він.

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

Також про готовність до суворої зими заявили у МВС. Проводитиметься посилене патрулювання міст, а ще продовжать роботу "Пункти незламності".

Нагадаємо, літні українці звільняються від оплати комуналки: хто може радіти

Раніше ми писали про те, що українцяс хочуть підвищити тариф на тепло через зміни в мораторії — кого торкнеться

Як повідомляв Знай.ua, як заощадити на електроенергії до 40%: в обленерго назвали спосіб