Виплату пенсій може бути зупинено для деяких категорій українців. Хто може залишитися без грошей, розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду в Донецькій області.

Фахівці Пенсійного фонду пояснюють, що українцям можуть припинити виплату пенсій у випадках, передбачених частиною 1 статті 49 Закону України від 09.07.2003 №1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Так, залишитись без грошей ризикують громадяни, які не отримували призначені пенсійні виплати протягом 6 місяців поспіль. Забути про пенсію можуть і ті, хто отримав пенсію на підставі документів, які містять недостовірні дані.

У ПФУ зазначають, що пенсіонер має можливість відновити виплати за особистого звернення до сервісного центру Пенсійного фонду. Для цього доведеться пред'явити документи, що засвідчують особу та відповідну заяву.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Українці, які перебувають за кордоном, можуть поновити пенсійні виплати, надіславши необхідні документи поштою. Така можливість діє на період військового стану та протягом 3 місяців після місяця, в якому воно буде скасовано.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, хто з українців почне отримувати виплати раніше: категорії, які мають право на дострокову пенсію.

Також наш портал інформував, пенсії та соціальні виплати 2023 року: як отримати виплати за межами України - докладне пояснення.

Крім того, ми писали, що в Мінсоцполітики задумалися про зміну "допомоги" українцям - грошові виплати підходять не всім.