Українці перед початком нового опалювального сезону, який обіцяє бути нелегким, шукають усі можливі способи для того, щоб зберегти тепло в будинку протягом зимового періоду та заощадити на опаленні.

Зокрема, слід потурбуватись про підвищення тепловіддачі батарей опалення. Не зайвим буде утеплити стіни приміщення та балкон. Є кілька досить простих та ефективних способів, як зробити так, щоб батареї гріли краще.

Батареї у квартирі, кадр з відео
Батареї у квартирі, кадр з відео

Прості способи підвищення тепловіддачі опалювальних батарей:

1. Помийте батареї , адже пил і бруд, що осідає на них, перешкоджає повноцінній віддачі тепла.

2. Циркуляція повітря. Поруч із батареями можна поставити вентилятор, що сприяє ефективній циркуляції повітря. Таким чином, тепле повітря швидше зігріватиме квартиру.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

3. Збільшення батареї. Збільшити площу батареї можна за допомогою металевого екрана, що відповідає високим показникам теплопровідності.

4. Тепловідбивний екран. Його використовують для того, щоб не нагрівати даремно стіну та встановлюють по батареї. І тут підійде навіть звичайна фольга.

5. Звільніть акумулятор. Для покращення тепловіддачі не закривайте батареї шторами, меблями або декоративними ґратами.

6. Перевірте потужність регулятора. У випадку, якщо батарея оснащена регулятором потужності, слід обов'язково перевірити, на яку температуру він увімкнений.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що готуємось до холодів: як правильно відрегулювати вікна на зимовий режим?

Раніше ми повідомляли про підготовку до зими: навіщо українцям мити батареї та як правильно це робити.