Триває повномасштабна війна, на шляху другий опалювальний сезон в умовах воєнного стану - той період, який було зовсім нелегко пережити протягом жовтня-квітня (2022-23).

Тоді були введені віялові відключення електроенергії через атак ракетами і дронами по критичній інфраструктурі України. Громадяни побачили підвищення тарифів на світ. Наразі одне з комунальних підприємств — "Теплоенергетик" у Кропивницькому, яке забезпечує централізоване опалення — хоче підвищити тариф на теплочерез зміни умов мораторію.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Але простих громадян це, як виявилося, не торкнеться. Це стосується виключно установ та організацій. "Теплоенергетик" посилається на зміни, згідно з якими мораторій належить лише до категорії "населення" — підвищення тарифів на газ та тепло під час воєнного стану для простих громадян неможливе.

"Надалі до всіх споживачів (крім населення) повинні застосовуватись економічно обґрунтовані тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії", - заявляють там.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

тарифи на тепло
тарифи на тепло

Вимірюється тариф у гігакалоріях — він тримається на рівні 3811,49 гривень за Гкал. Але дві категорії у Кропивницькому тепер платитимуть за тепло по-новому. Бюджетні організації та установи – 5 762,41 грн/Гкал (замість 5 030,15); інші споживачі 10 498,69 грн/Гкал (замість 5826,35).

Нагадаємо, у "Київводоканалі" розповіли, як залишитися з правильними нарахуваннями та не втратити гроші

Як повідомляв "Знай.uа", готуйте гаманці: в обленерго назвали категорію українців, яких дуже засмутять рахунки за світло

Знай.ua писав, готовність до блекаутів: міністр МВС розповів про план дій