В Україні активно працюють над запровадженням накопичувальної пенсії. Коли українці почнуть відкладати собі на старість, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю interfax.

Чиновниця заявила, що уряд працює над запровадженням накопичувальної системи пенсій. Попередньо це може статися вже 2025 року, проте все залежить від ситуації в країні.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Я думаю, що це буде реально, бо зараз вже практично драфт законопроекту готовий для того, щоб ми працювали над дизайном накопичувальної пенсійної реформи. Одразу скажу, що запустити її збором внесків можна буде тільки після перемоги, інакше не буде як інвестувати ті кошти", – зазначила міністр.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Оксана Жолнович додала, що для того, щоб накопичувальна пенсія запрацювала, потрібно багато чого зробити і уряд узяв курс у цьому напрямку. За її словами, буде зроблено все, щоб інфраструктура була готова до пенсійного нововведення до 2025 року.

"Ми все робитимемо, щоб вся інфраструктура вже на той час була готова, і це ми можемо зробити", - заявила чиновниця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії та соціальні виплати 2023 року: як отримати виплати за межами України - докладне пояснення.

Також наш портал інформував, ПФУ скасовує українцям пільгові пенсії: виплати можуть позбавити всього через одну помилку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що соціальна допомога від держави у 2023 році: хто з українців може отримувати і в яких розмірах.