Українці активно готуються до початку опалювального сезону, але оскільки осінь видалася досить теплою, ймовірно, він стартує пізніше, ніж зазвичай.

Зазвичай опалювальний сезон розпочинається з 15 жовтня, але все залежить від погодних умов. За нормами, українцям дадуть тепло, якщо протягом трьох днів середньодобова температура повітря буде нижчою за +8 градусів. У разі різкого погіршення погоди сезон може розпочатись і раніше.

Осінь в Україні, фото з вільних джерел
Осінь в Україні, фото з вільних джерел

Крім того, приймати рішення про включення опалення буде місцева влада, тому не у всіх українців одночасно батареї стануть теплими. Також спочатку мають підключити до центрального теплопостачання школи, дитячі садки та медичні заклади, а вже після житлові будинки.

При цьому опалювальний сезон зазвичай триває приблизно шість місяців, а завершують його у квітні. Втім, у цьому випадку влада теж орієнтуватиметься по погоді. Коли температура буде стабільно на рівні +8 градусів протягом трьох днів, опалення відключать.

Варто зазначити, цього року уряд не підвищуватиме тарифів на тепло для населення, а запасів газу має вистачити для проходження опалювального сезону 2023-2024 років.

Раніше ми писали про те, що пора готуватися до блекаутів: які ціни на павербанки та генератори

Як повідомляв Знай.ua, "Старі та сім'ї з дітьми ледве виживають": українці повісили всіх собак на "Yasno" через ціни на електроенергію

Також портал Знай.ua писав, що українцям підвищили розмір грошової допомоги з 1 жовтня: виплачуватимуть по 3600 замість 2200 грн.