Незабаром в Україні може значно зменшитися кількість коледжів та університетів.

Про це заявили у Міністерстві освіти та науки України. Таким чином, система вищої освіти України стане модернізованою та ефективнішою, заявили в МОН.

Викладач, фото: Міносвіти ФБ
Викладач, фото: Міносвіти ФБ

МОН розробило відповідний законопроєкт, у якому вказано пропозиції щодо скорочення кількості коледжів та університетів в Україні. Згідно з документом, найбільш розвинені підрозділи коледжів та університетів буде створено самостійні навчальні заклади, або вони приєднаються до інших вишів.

Місцеві університети пропонують спеціальності без розвиненої технічної та матеріальної інфраструктури, тому про якісну освіту мова йти не може. В той час більш розвинені виші пропонують такі ж спеціальності, просто з більшими можливостями.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Стаж за навчання. Фото: Youtube
Стаж за навчання. Фото: Youtube

Більшість закладів належать до підпорядкування Міністерству освіти, але деякі належать і іншим міністерствам. Так, у випадку прийняття, то заклади будуть переформовувати та віддати на підпорядкування центральному органу. На думку Міносвіти так система освіти значно покращиться. Наприклад, виші в яких немає магістерських програм філософії, можуть готувати докторів наук на базі освітніх програм інших навчальних закладів. Ліцензії вишів, які не будуть відповідати нормам та вимогам, будуть анульовані вже з 2025 року. Зміни можуть початися вже незабаром.

Нагадаємо, портал Знай інформував, був звичайним підлітком, а прокинувся мультимільйонером: 18-річний хлопець випадково збагатився

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ООН допоможе українцям пережити зиму: кому буде надана допомога

Також, наш портал інформував, депутат захейтив Міністра освіти через указ: "Російська Федерація" потрібно з великої