Ціни на широковживані продукти невпинно ростуть. За період повномасштабного вторгнення вартість харчових продуктів досить нестабільна.

Одна категорія продуктів дешевшає, а інша б'є рекорди вартості.

Тому сьогодні ми проаналізуємо як змінилися ціни на найпопулярніші крупи: гречку, рис, пшоно та макарони. Дані про вартість бакалії опубліковані на порталі Мінфін.

Макарони

В середині вересня вартість макаронів не може не радувати. Якщо в серпні середня ціна виробів за кілограм становила 28,45 грн, то зараз за 1 кг потрібно віддати 26,80 гривень.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Гречка

Вартість гречки також зазнала приємних змін. За кілограм крупи в серпні потрібно було заплатити в середньому 47,26 грн, а наразі цю кількість гречки можна купити за 45,57 грн.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Рис довгий

Кілограм довгого рису коштує зараз в середньому 72,43 гривні. В серпні середня вартість цієї крупи становила 78,07 грн. Різниця між цінами становить майже 6 гривень.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Пшоно

Цінники на пшоно залишилися стабільними. В серпні середня ціна за 1 кілограм крупи становила 33, 90 гривень, відповідно зараз ціна така ж.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Найпопулярніші українські крупи зазнали змін, але на відміну від деяких продуктів, в позитивну сторону.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни починають засмучувати: у супермаркетах дорожчає популярна зелень, скільки доведеться викласти

Раніше портал Знай інформував, в Україні прогнозують зростання цін на молоко: скільки коштує продукт зараз

Також наш портал повідомляв, нові ціни на сало, сир та бекон: улюблені продукти перетворюються на "делікатеси"