Для всіх наших шанованих читачів, які під час походу до магазину чи ринку уважно спостерігають за змінами цінників на головні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів змінили цінники на популярні сезонні фрукти, зокрема на кавуни та дині.

Варто одразу наголосити на тому факті, що ціни на кавуни почали значно знижуватися. Фахівці з ринку заявляють, що цьому сприяють сезонні фактори та зниження попиту.

Про це стало відомо завдяки свіжому моніторингу цін від аналітики порталу zakaz.ua.

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Вартість кавунів

Згідно із відкритою інформацією, станом на 16 вересня середня вартість кавунів на полицях Ашан коливається від 17,90 грн/кг до 31,90 грн/кг. У Варусі можна придбати кавун 17,90 грн/кг до 99,90 грн/кг. На полицях Новус кавун продається за 17,99 грн/кг.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Ціни на кавуни, скріншот: zakaz.ua
Ціни на кавуни, скріншот: zakaz.ua

Ціни на кавуни, скріншот: zakaz.ua
Ціни на кавуни, скріншот: zakaz.ua

Ціни на дині

Тим часом ціни на диню на полицях Ашан коливаються від 61,90 грн/кг до 67,90 грн/кг. Диня у Варус продається по 59,90 грн/кг. А ось узбецьку диню на полицях Новус можна придбати за 69,99 грн/кг.

Ціни на дині, скріншот: zakaz.ua
Ціни на дині, скріншот: zakaz.ua

Ціни на дині, скріншот: zakaz.ua
Ціни на дині, скріншот: zakaz.ua

Також варто нагадати той факт, що багато українців переживають з приводу нових цін на олію. Фахівець у галузі сільського господарства інформаційно-аналітичного центру "Агро перспектива" Лариса Гук вирішила відповісти на це питання.

За її словами, виробники не прогнозують можливе зростання цін на олію, тому що на ситуацію впливає чимало чинників.

Нагадаємо, ціни починають засмучувати: у супермаркетах дорожчає популярна зелень, скільки доведеться викласти.

Раніше повідомлялося, в Україні прогнозують зростання цін на молоко: скільки коштує продукт зараз.

Також, ціни злетіли майже наполовину: в Україні різко подорожчали кавуни.