Eldorado — відома та дуже велика мережа магазинів побутової техніки та електроніки, яка налічувала понад 100 магазинів у 49 містах по всій країні.

А зараз, як виявилося, ТОВ "Дієса" (юридична особа "Ельдорадо") скликає кредиторів 22 вересня, про що повідомляється на сайті Верховного суду, де буде запропоновано розглянути та схвалити план санації (економічного лікування) до порушення провадження у справі про банкрутство.

Магазин Ельдорадо \\ фото Retailers
Магазин Ельдорадо \\ фото Retailers

На сайті Асоціації рітейлерів України повідомляється, що це дозволить компанії розрахуватися із заборгованістю та зберегти бізнес. Це найскладніший і найвідповідальніший шлях для виконання зобов'язань перед партнерами. Якщо чинити інакше, то все зводитиметься виключно до процедури банкрутства.

Варто нагадати, що "Ельдорадо" — мережа магазинів, українська філія однойменної російської мережі, яка лише у 2013 році стала окремою юридичною особою в нашій країні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Під час війни бізнес Eldorado сильно постраждав, частину запасів на центральному складі було знищено, як і магазини, які досі знаходяться на окупованих територіях. Тому і подається позов до РФ з метою стягнути понад 1 млрд. гривень з метою відшкодування збитків.

І якщо раніше кількість магазинів мережі знаходилася на рівні 129 (до війни), то зараз їх залишилося всього 40, а в 2023 році взагалі закрилися ще 24 магазини в різних регіонах.

Нагадаємо, Коломойський не дає "ПриватБанку" взяти під контроль 245 автозаправок: "Руками суддів..."

Як повідомляв "Знай.uа", раніше хотіли зняти мультик за 5 млн: ДП "Ліси України" витратить майже 19 млн на закупівлю телефонів

Знай.ua писав, столична влада готується до важкої зими: закупили газонокосарок на 1 млн гривень