Щомісячні платежі та грошові перекази громадян будуть піддаватися суворим перевіркам.

Національний банк посилив вимоги до банків щодо цих фінансових операцій. Прес-служба Національного банку України повідомила, що будуть відслідковуватися суми, які надходять на картки клієнтів.

Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Також ці суми будуть співвідноситися з тими коштами, які вказувалися в анкеті як заплановані. Якщо клієнт в результаті витрачає та отримує більше, ніж було сказано в анкеті, за допомогою фінансового аудиту будуть вживатися заходи. Першим, звичайно, заходом є блокування рахунку клієнта. Ця вимога не поширюється на фізичних осіб, які виконують стандартні фінансові операції. Також не будуть підпадати під посилений контроль суми, які можна логічно обґрунтувати. Тобто, якщо сума невелика і не перевищує допустимий ліміт, то до цих операцій не буде висуватися ніяких претензій.

Банківська карта. Фото: скриншот Youtube
Банківська карта. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Такі заходи, як вважає Національний банк, посилять ефективність моніторингу фінансових операцій та поможуть зменшити ризики незаконних оборудок. Індикаторами підозрілості, за вимогами Національного банку можуть бути:

  • Нетипова для різних періодів активність картки. Тобто активне переведення та надходження коштів у різних розмірах;

  • Значне перевищення суми операції, більше ніж двічі на місяць.

Ці всі ознаки будуть підставою для додаткової перевірки банківського рахунку на наявність незаконних схем. Тож під час фінансових операцій, деякі будуть винесені на додаткову банківську перевірку, щоб проаналізувати походження коштів та їх законність надходження.

Нагадаємо, портал Знай інформував, затіяли ремонт - можете втратити допомогу: українцям нагадали, за що заберуть субсидії

Раніше на порталі Знай повідомлялося, громадяни України, які працювали в рф, можуть залишитись без пенсій: в чому причина

Також наш портал інформував, "Дійшов до суду...": у справі про виведення 8 млрд грн із "ПриватБанку" під керуванням Дубілета новий поворот