Нарахування майбутньої пенсії в Україні неможливе без врахування страхового стажу.

Чи зараховується стаж при отриманні неповної заробітної плати, пояснила Олена Зорка - заступниця начальника Головного управління ПФУ в Київській області.

Українське законодавство стверджує, що кожного року вимоги до кількості страхового стажу змінюються. Страховий стаж просто необхідний для громадян, щоб на пенсію вийти згідно з віком. Інакше строки виходу на пенсію будуть відтерміновуватися.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Буває так, що людина працює, але отримує не повну заробітну плату. І коли діло доходить до стажу, громадяни не знають, як він буде правильно розраховуватися у такому випадку. Тоді, при виході на пенсію необхідно знати важливі деталі. Повні місяці стажу будуть враховувати, якщо заробітна плата не менша мінімальної. Враховуватися будуть лише в тому разі, якщо з цієї заробітної плати були сплачені страхові внески. Якщо заробітна плата буде менша, то стаж буде враховуватися тільки в періоди пропорційно розраховані відносно до страхових внесків. Тому, при неповній заробітній платі, але зі сплаченими страховими внесками, страховий стаж буде вважатися повним.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Як докупити пенсійний стаж
Як докупити пенсійний стаж, OnPress.info

Пенсійний фонд повідомляє, що є випадки, коли громадянин має понаднормовий стаж. Для жінок, на кожен рік понаднормового стажу, що становить 30 років буде виплачуватися 1% від загальної суми нарахованої пенсії. Для чоловіків понаднормовий стаж вважається більше 35 років.

Нагадаємо, портал Знай інформував, відповісти неможливо? Пенсіонерам розповіли, як забрати свої гроші, якщо вдалося повернутися до України

Раніше на порталі Знай повідомлялося, заміна паспорта-книжки: в яких випадках українці зобов'язані це зробити

Також наш портал інформував, в ПФУ став доступним онлайн-сервіс: які виплати будуть оформлятися по-новому