Українці скаржаться, що отримують платіжки за блакитне паливо із неправильними нарахуваннями. Наприклад, одному із клієнтів "приписали" зайві 10 кубів. Про це стало відомо зі звернення чоловіка до компанії "Нафтогаз" у facebook.

Споживач заявив, що вчасно подав показники лічильника, але оператор ГРМ накинув зайві 10 кубів зверху.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

"Я минулого місяця передав показники, але АТ "Київоблгаз" передало на 10 кубів більше. Що це таке? Так, може, вони краще бачать мій лічильник зі свого кабінету, ніж я?", - поскаржився споживач.

У "Нафтогазі" пояснили, що принцип обліку спожитого блакитного палива не змінювався, і суми у платіжках нараховуються на підставі даних від облгазу.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Платіжки за газ, скріншот YouTube
Платіжки за газ, скріншот YouTube

"Принцип обліку обсягу спожитого газу не змінився. Дані про показники надходять до Вашого оператора ГРМ, вони на ці показники формують обсяги і передають їх нам. Після цього постачальник нараховує суму до оплати за спожитий газ", - зазначили фахівці.

У компанії порадили у разі неточностей не переплачувати за газ, а звернутися до оператора ГРМ та попросити провести перерахунок.

Зайві кубометри. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Зайві кубометри. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" запропонував українцям передавати показники лічильника по-іншому: інструкція.

Також наш портал інформував, українцям показали, як під час війни не отримати величезні борги з комуналки: готуйте паспорт.

Крім того, ми писали, у "Нафтогазі" розповіли, як отримати акт звірки та інші довідки без реєстрації в особистому кабінеті.