Борги українців за комунальні послуги під час війни сягнули рекорду. Одні виїхали з країни і перестали оплачувати рахунки, інші не мають фінансової можливості. Однак є і третя категорія – люди, які просто забувають передавати показання лічильників.

Потрібно вчасно передавати показання лічильника за світло, газ та воду. Це дозволяє зафіксувати реальні обсяги споживання, а постачальникам - сформувати коректний платіж для оплати.

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

Саме через цей важливий нюанс споживачі часто переплачують, тому комунальні компанії регулярно нагадують і закликають передавати показання лічильників, зокрема, електроенергії.

Так, зняти показання лічильника за електроенергію потрібно за два дні до кінця місяця або протягом перших двох днів на початку місяця.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

З передачею постачальнику не повинно виникнути проблем, адже для цього є декілька способів. Кожен споживач знайде для себе зручніший:

  • в особистому кабінеті ДТЕК чи YASNO
  • через дзвінок у кол-центр
  • чат-боти у Viber, Telegram, Facebook Massenger

Платіжки, скріншот: YouTube
Платіжки, скріншот: YouTube

Крім того, споживачі можуть записати показники у відповідній графі у платіжці, коли оплачуватимуть її у банківських установах. Варто зазначити, що цієї процедури слід дотримуватися на користь клієнтів, щоб нарахування суми відбувалося за реальними фактами споживання.

Нагадаємо, нове підвищення тарифу на світ може відбутися вже восени

Раніше ми писали про те, що нові причини для відмови у субсидії: українців залишають без допомоги перед опалювальним сезоном

Як повідомляв Знай.ua, КМДА хоче замінити одні пластикові вікна на інші: на це виділяють півмільярда.