Внутрішньо переміщена особа, яка зареєстрована, але проживає у іншому місці, фактично, може отримувати субсидію.

Про це повідомило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованої території України.

Для отримання субсидії необхідно принести такі документи як:

Оформлення субсидії у такому разі може відбуватися у посадової особи сільської, міської ради, центрі надання адміністративних послуг та сервісному центрі Пенсійного Фонду України.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Окрім того, для спростування процедури, субсидія оформлюється онлайн. Це можна зробити через портал "Дія", через Пенсійний Фонд України.

Окрім того, переселенці мають право на виплати на місці, де переїхали за вимушеними обставинами. Але у деяких випадках у виплаті можуть відмовити.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Одна із самих головних і основних причин – громаду, де ранііше проживали переміщені особи виключили із списку територій де ведуться бойові дії, або окуповані. Виключенням може стати тільки, якщо житло людей було зруйноване внаслідок збройної агресії РФ. Але вони повинні принести відповідні документи, які підтверджують цей факт.

Також не мають право на виплати діти ВПО, та ВПО, які відсутні по місцю фактичного проживання. Тут також багато чого залежить від обставин. Але, якщо людина відсутня на місці проживання та не з’являється в орган соціального захисту населення протягом 10 днів, вирішують не в користь ВПО.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Міненерго провалює план щодо порятунку України від жорстких віялових відключень узимку

Раніше портал Знай інформував, випадково скасували статус ВПО: у Мінсоцполітики розповіли, як знову стати переселенцем

Також наш портал повідомляв, важливо не запізнитись: коли громадянам краще подавати документи для отримання субсидії