Курс долара в України восени може трохи впасти, однак таке коливання буде не суттєвим. Навпаки, деякі експерти вважають, що долар вже не повернеться до позначки у 37 гривень. Також НБУ планує скасувати фіксований курс валюти.

Про це зокрема зазначає фінансовий аналітик Андрій Шевчишин.

Долари. Фото: Telegram
Долари. Фото: Telegram

Експерт зазначив, що не варто очікувати, що курс залишиться на позначці у 37 гривень.

"Вартість валюти може знизитися на день або кілька днів, але якесь стійке зниження навряд чи буде. Тим більше якщо Нацбанк змінить валютну політику, а відповідно змінить фіксований курс, то міжбанк і готівковий курс будуть близькими один до одного", — сказав він.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Він вважає, що курс перебуватиме в межах 41 - 42 гривень. Можливо, готівковий курс буде навіть трохи вище.

Долари. Фото: скриншот YouTube
Долари. Фото: скриншот YouTube

Фахівець економічної експертної платформи Олег Гетьман зазначив, що НБУ давно йшов до того, щоб "відпустити" курс, тому цього варто очікувати вже восени.

Курс долара. Фото: скриншот Youtube
Курс долара. Фото: скриншот Youtube

"Як я вже зазначав: у нас є рекордні золото-валютні резерви, у нас є надходження валюти, у нас є профіцитний поточний платіжний баланс. Отже, якщо курс відпустять, то можна очікувати навіть ревальвації - зміцнення гривні до 35 або до 33 гривень", -зазначає Гетьман.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, політика Нацбанку до цього приведе, експерт розповів, що буде з курсом валют вже скоро: "Завжди є і будуть".

Також наш портал інформував, курс долара та інфляція: що чекає українців у наступні 12 місяців – банкіри озвучили прогноз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні з 20 липня з'являться нові купюри номіналом 1000 грн: як вони виглядатимуть і куди подіти старі.