Незважаючи на те, що в країні триває війна, держава продовжує виплачувати пенсіонерам виплати, та за планом підвищувати їх розміри. Такж пенсіонери можуть за бажанням подати заяву для перерахування пенсії.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Про це повідомляє видання "На пенсії".

До Пенсійного Фонду звернувся українець, яке вже довгий час чекає на перерахунок розміру своїх пенсійних виплат. Він разом із заявою подав до пенсійного органу довідки про заробітну плату отриману до 2000 року.

"Я написав заяву про перерахунок пенсії у зв’язку з наданням нових документів: надав до ПФУ архівну довідку про роботу на заводі та довідку про зарплату до 2000 року. За стажем пенсію перерахували, а за зарплатою не перераховували, бо довідку треба ще перевірити. Минуло вже три місяці. Скажіть, будь ласка, який термін перевірки цієї довідки і якими документами та законами його встановлено?"- пише чоловік.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Фахівці зазначають, що зараз будь-яка довідка про зарплату, надана за періоди до 2000 року, має пройти обов'язкову перевірку. Співробітники ПФУ мають виходити на так звану зустрічну перевірку на підприємство або в архів і піднімати документи, на підставі яких видано довідку.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Це наприклад, можуть особові рахунки про нараховану зарплату.
Однак будь-яких термінів, в які має бути проведена така перевірка, в законі немає.

Спеціалісти ПФУ розповідають, що затримка перерахунків пенсій особливо гостро постала саме в період воєнного стану, коли виникли проблеми з пересуванням або взагалі відсутній доступ до деяких архівів.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Однак в ідеалі рішення про призначення або перерахунок пенсії має ухвалюватися протягом десяти днів. Це передбачено статтею 45 цього Закону. Після закінчення воєнного стану ситуація може налагодитися і відповідний перерахунок проведуть заднім числом. Головне мати підтвердження того, що ви звертались із відповідними довідками до Пенсійного Фонду.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, гаманці поповнішають: українці отримають додаткові виплати від ООН, але пощастить не багатьом

Раніше, на порталі Знай, повідомлялося, наднормативний стаж винагороджується: у ПФУ розповіли про важливий нюанс для пенсіонерів

Також, наш портал інформував, субсидії для ВПО: як переселенцям отримати допомогу на оплату комуналки, інструкція