Більшість українців не може похвалитися гарними пенсіями, але навіть невеликі виплати можуть зупинити. Чому і хто ризикує залишитися без грошей, прописано в законі "Про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування".

Щороку в Україні проводяться перевірки пенсіонерів і 2023 рік – не виняток. Частина громадян, яка не пройде верифікацію – залишиться без виплат.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Кому та чому можуть зупинити виплату пенсій:

  • якщо пенсійні виплати призначено на основі фальшивих документів або у них є недостовірні відомості;
  • пенсіонерам, які мешкають за кордоном, виплати яким не передбачені міжнародним договором України;
  • у разі неотримання виплат протягом пів року;
  • у разі незареєстрованої зміни проживання пенсіонером-переселенцем.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Перевірки одержувачів пенсій та інших видів соціальної допомоги розпочато Міністерством фінансів ще кілька років тому. У разі припинення виплат пенсіонери можуть звернутися до територіального органу Пенсійного фонду, де у 10-денний термін ухвалять рішення про відновлення виплат.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.

Також наш портал інформував, чи пенсії знизять через війну? У Міністерстві соціальної політики пояснили, що буде з виплатами та субсидіями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" розповів, як скористатися популярними послугами пенсіонерам: не потрібний ні комп'ютер, ні смартфон.