Пенсійні виплати — одна з головних соціальних тем, яка обговорюється багато років.

Виходить так, що соціальна допомога від держави зростає не так швидко, як інфляція. Особливо за умов повномасштабної війни. Тому іноді люди починають не те, щоб жити... а виживати у світі, де треба і їжі купити на 5 тисяч гривень та з цих же грошей заплатити за комунальні послуги.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наразі на сайті Верховної Ради України з'явилася приємна інформація про бажання змінити пенсійні виплати. Вже найближчим часом громадянам похилого віку хочуть підвищити суми виплат за рахунок масштабної індексації та подальших подібних процесів. Загалом планується зміна підходу до нарахування пенсій.

Олександр Качура - нардеп від партії "Слуга народу" - заявив, що Кабміну вдалося здійснити цьогорічну індексацію (березень-2023) і подібне обов'язково повториться. Наступного року зростання становитиме 16%, тоді як зараз середня пенсія становить близько 5,3 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Але в цей же час триватимуть інфляційні процеси, економіка зазнаватиме невідомих зараз змін. Насамперед потрібно усвідомити і вирішити питання щодо підвищення суми виплат до реального рівня прожиткового мінімуму.

"При прожитковому мінімумі 9435 грн пенсія не відповідає реальним потребам", - заявляє він.

Нагадаємо, аліменти та онлайн-казино - не найстрашніше: українцям показали плачевну статистику за боргами

Як повідомляв "Знай.uа", понад 163 мільйони в асфальт: на Одещині планують провести капільний ремонт дороги

Знай.ua писав, чи можна отримувати електронні рецепти на кнопковий телефон: Служба здоров'я пояснила важливий нюанс