В Україні відновилося падіння цін на моркву та овоч уже майже вдвічі дешевше, ніж минулого року. Про це свідчать дані аналітиків проєкту EastFruit.

Фермери продовжують збирання моркви середніх сортів, площі під якими цього сезону значно розширилися по всій країні. Втім, стриманий попит у цьому сегменті спонукає продавців продовжувати знижувати ціни.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

За даними аналітиків, морква на сьогоднішній день продається вже по 6-14 гривень за кілограм. Наприкінці минулого тижня цінник був вищим – 8-16 гривень за кіло. В аналогічний період минулого року моркву продавали майже вдвічі дорожче – від 14 до 20 гривень за кілограм.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Інші овочі також стали доступнішими для гаманців українців. Так, за даними Мінфіну, подешевшав буряк і болгарський перець.

Середній цінник буряків обвалився з липневих 20,95 до 10,83 гривні за кілограм у серпні. Молоді буряки зменшили у ціні більш ніж утричі - до 11,91 гривні за кілограм.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець, який у липні в середньому продавався за 146,04 гривні за кілограм, вже пропонується по 95,45 гривні за кіло.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борщ хоч щодня: як змінилися ціни на картоплю, капусту та цибулю.

Також наш портал інформував, тепер це просто фрукти, а не "золоті" делікатеси: в Україні знизилися ціни на кавуни та дині.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, наїдайтеся, поки ціни дозволяють: як змінилася вартість огірків, томатів, капусти, кукурудзи та інших овочів.