"Укренерго" попередило українців про складну ситуацію в енергосистемі через атаки окупантів і ремонтних робіт. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній сторінці компанії у Facebook.

Електростанції не в змозі генерувати достатню кількість електроенергії, оскільки деякі з них у ремонті, інші страждають від атак російських окупантів. У зв'язку з цим Україні доводиться брати аварійну допомогу під час пікових навантажень.

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

"Сьогодні в деяких регіонах хмарність заважає сонячним електростанціям працювати на повну потужність. Окрім того, росія не припиняє терористичних атак по об’єктах енергетичної інфраструктури - через обстріл росіян сьогодні тимчасово припинила роботу одна з теплових електростанцій. Можливості інших електростанцій з виробітку електроенергії обмежені, адже триває підготовка до великих навантажень взимку”, – пояснили споживачам.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Українців закликають обмежити використання електроприладів у період з 16:00 до 23:00, щоб допомогти енергосистемі та не ускладнювати роботу енергетикам.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла по 10 годин: українців попередили про важку зиму навіть без ракетних обстрілів.

Також наш портал інформував, тариф на електроенергію зріс удвічі, але це не допомагає: українців просять не панікувати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Укренерго" закликало українців відмовитися від кондиціонерів: "Кілька порад, як охолодити приміщення".