Українці значно наростили темпи взяття мікрокредитів останнім часом.

В загальному, борг перед цими організаціями оцінюється у майже 18,5 мільярдів гривень. У цьому році статистика свідчить, що кожен місяць українці оформлюють 650 тисяч займів.

Кредит. Фото: скрін youtube
Кредит. Фото: скрін youtube

Ці дані значно гірші за показники минулого року і перевищують їх майже в 1, 5 рази. Але, варто зазначити, що в порівнянні з аналогічним періодом 2021 року, цей показник все ще нижче майже в 1, 8 разів.

Вже в першій половині 2023 року українцями було взято мікрокредитів на суму 18, 4 мільярдів гривень. Так, громадяни брали в борг майже 4 мільйони разів. Для порівняння, за весь минулий рік МФО надала українцям 23 мільярди гривень. У позаминулому році МФО видало кредитів 14, 2 рази на загальну суму вище 65 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

За словами спеціалістів, темпи взяття кредитів кожного кварталу збільшуються. У минулому кварталі (квітень-червень) ріст сягнув 7%. У першому кварталі цього року ріст сягнув 18%. Середній розмір кредиту, котрий брали громадяни складає 4564 гривні. А от середні суми кредитів значно зменшились з минулим роком, де останні були у розмірі 3810 гривень.

Деньги. Фото: скрин youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

У минулому році борги перед МФО були значно меншими, хоч і кредитів було видано більше. Приріст боргів становить 1, 4% за квартал. Однак, у порівнянні з початком року, темп та приріст боргів дещо знизився. Тоді у квартал ріст приросту заборгованості виріс на 9,4 %.

Можна зробити висновки, що українці звертаються до МФО, тому що грошей на життя часто не вистачає. До того ж війна внесла свої корективи й деякі громадяни вимушені жити з великими боргами.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, все, більше жодних "хабарів"? Вчені розповіли, кого з українців замінить штучний інтелект

Раніше на порталі Знай інформували, змінюй тариф сам: українцям показали, як скоротити платіжки за світло на 50%

Також, наш портал інформував, "Росіяни готують атаку": відома тарологиня терміново попередила українців