В Україні для сімей, які сплачують понад 15% свого доходу за комуналку передбачена виплата субсидій.

Проте, для деяких категорій громадян вона не буде доступною. В першу чергу, без субсидії залишаться господарства які мають прострочений борг.

Борги за комуналку. Фото: Youtube
Борги за комуналку. Фото: Youtube

Борг буде впливати на субсидії у разі перевищення суми 40 неоподаткованих мінімумів, це 680 гривень. В такому разі борг має бути прострочений на два місяці. У такому випадку, після підтвердження оплати заборгованості, субсидія нараховується як зазвичай.

Окрім цього, виплати субсидій можуть припинити ще у деяких випадках. Наприклад, якщо площа домогосподарства перевищує 130 квадратних метрів у квартирах. У будинках цей показник має сягати 230 квадратних метрів.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Також, якщо членом сім’ї протягом року перед нарахуванням субсидії були здійснені операції на суму 50 тисяч гривень. В такому разі субсидія теж не передбачається.

Якщо у особи на особистому банківському рахунку, є сума що перевищує 100 тисяч гривень, субсидія нараховуватися не буде. Відмова в субсидії чекатиме і громадян, котрі мають облігації внутрішньої державної позики сумою 100 тисяч гривень.

Транспортний засіб, рік випуску якого менше ніж п’ять років тому, або наявність більше одного транспортного засобу – це підстава відмовити у субсидії. Мопед і причеп у цьому разі не рахуються.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

Окрім того, субсидія не буде нараховуватися при наявності у сім’ї повнолітнього громадянина, який не працює. Також під заборону отримання субсидії підпадають громадяни, котрі не сплачували ЄСВ останні три місяці.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії можуть прибрати: для кого більше не буде пільг

Раніше на порталі Знай повідомлялося, довідка ВПО не знадобиться: українці можуть отримати допомогу під час війни, як подати заявку

Також, наш портал інформував, що буде з цінами на овочі, яйця, м'ясо та гречку: експерт назвав конкретні суми, які заплатять українці восени