В умовах повномасштабної війни більша частина бюджету України йде на фінансування оборонного сектору. Незважаючи на це, у 2024 році планується масштабне підвищення пенсій. Про це заявив народний депутат Олександр Качура.

Під час війни законодавство України дає змогу не індексувати пенсійні виплати. Однак у 2023 році уряд зміг провести перерахунок пенсій і, швидше за все, зробить це наступного року.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Олександр Качура наголосив, що зараз середня пенсія по країні становить близько 5311 гривень, а 2024 року виплати мають проіндексувати ще на 16%.

"Зрозуміло, що зараз дуже потужні інфляційні процеси йде війна, і ми не знаємо, що буде з економікою навесні наступного року. Але держава повинна знаходити можливість виконувати свої зобов'язання перед людьми і підтримувати на рівні, передбаченому законом", - зазначив народний депутат.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Він додав, що нинішні пенсії не відповідають реальним потребам, тож надалі потрібно підтягнути виплати до реального прожиткового мінімуму, а також змінити підхід до нарахування пенсій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що до 1 листопада частина українців може отримати одноразову виплату: потрібно звернутися до ПФУ.

Також наш портал інформував, що "Нафтогаз" розповів, як скористатися популярними послугами пенсіонерам: не потрібен ні комп'ютер, ні смартфон.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, купили телефон – без субсидії залишилися: назвали суму покупки, при якій субсидію можуть не призначити.