Українські супермаркети перерахували ціни на одну із найпопулярніших круп. Скільки доведеться платити українцям у другій половині серпня, йдеться у даних моніторингу, опублікованих на порталі Мінфін.

Гречка - одна з найбільш популярних круп, адже використовується для приготування величезної кількості страв і заряджає організм енергією. Якщо минулого року цінники на продукт викликали паніку, то зараз купити його не проблема.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 22 серпня гречана крупа в середньому продається по 43,87 гривні за кілограм, що на 5,21 гривні дешевше, ніж було у липні.

Найдешевше крупу можна купити в мережі супермаркетів Metro та Novus – 39,9 та 37,79 гривні за кілограм відповідно. У Auchan цінник на продукт становить 41,9 гривні, а у Varus – 55,9 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Варто відзначити, що протягом року вартість гречаної крупи в основному знижується, а причиною цього може бути надлишок продукції на ринку. За оцінками експертів, загальні потреби в гречці в Україні оцінюються в 125-130 тисяч тонн, а цього сезону запаси досягнуть 165 тисяч тонн, з урахуванням перехідних залишків.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курятина, свинина та яловичина: супермаркети підвищили ціни майже на всі види м'яса.

Також наш портал інформував, що в Україні почали підвищувати ціни на огірки: яка ситуація з помідорами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.