Для всіх наших шановних читачів, які під час походу до магазину чи ринку уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на соняшникову олію, борошно та гречану.

Варто відзначити відразу той факт, що під кінець серпня, якщо порівнювати з тим же періодом липня, ціни на олію значно зросли.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вартість олії

Згідно з відкритою інформацією, станом на 24 серпня вартість пляшки соняшникової олії Олейна порівняно з липнем зросла з 57,75 грн. до 60,27 грн. Також подорожчала олія Щедрий дар – ціна зросла з 60,62 грн. до 62,00 грн. за 850мл.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Вартість борошна

Також за місяць зросла середня ціна борошна. У супермаркетах у липні можна було купити борошно по 21,73 грн/кг, а в серпні ціна склала 22,32 грн/кг.

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Вартість гречки

Більш як на 5 гривень на місяць подешевшала у супермаркетах гречка. У червні в середньому кілограм круп обходився 49,08 грн., а в серпні ціна знизилася до 43,87 грн.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Нагадаємо, сезон фруктів у самому розпалі: супермаркети оновили ціни на сливи, яблука та виноград.

Раніше повідомлялося, Нова пошта анонсувала акцію до Дня Незалежності: відправляти рідним подарунки закордон стане вигіднішим.

Також, українцям показали, як під час війни не отримати величезні борги з комуналки: готуйте паспорт.