Цінові гойдалки в українських супермаркетах не припиняються. Поки овочі та фрукти дешевшають, популярна молочна продукція – дорожчає. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стало трохи легше дозволити собі деякі продукти, але натомість цінники на багато товарів продовжують зростати. Наприклад, у другій половині серпня спостерігається подорожчання найпопулярніших молочних продуктів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вершкове масло

Олія вершкове "Селянське" 72,5% станом на 22 серпня в середньому продається по 70,60 гривні за 200-грамову упаковку. У липні цінник був майже на 4 гривні нижчими – 66,93 гривні.

Олія вершкове "Яготинське" 73% подешевшало до 65,31 гривні за 200 грамів, але все ще залишається рекордно дорогим.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Молоко

Середній цінник на молоко "Яготинське" 2,6% зріс з 38,14 до 39,54 гривні за 900 мл. Вартість товару варіюється в межах 31,99-43,60 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Твердий сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% порівняно з липнем подорожчав майже на 9 гривень - зі 130,43 до 139,00 гривні за 285 грамів. Сир твердий "Комо" російський 50% також додав у ціні – з 355,86 до 376,35 гривні за кілограм.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, цінник злетів до 500 гривень: супермаркети оновили вартість чаю та кави – де купити дешевше.

Також наш портал інформував, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.

Крім того, ми писали, в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, крім м'яса та фруктів: на що сподіватися далі.