22 серпня 2023 року відбулося чергове засідання уряду України.

На ньому прийняли рішення, що механізм соціального обов'язку на ринку природного газу буде продовжений. Тобто тарифи на постачання газу залишаться такими ж як і раніше. Згідно з рішеннями Кабміну даний механізм буде продовжений до середини квітня наступного року.

Денис Шмигаль - фото Кабмін
Денис Шмигаль - фото Кабмін

Про прийняте рішення повідомив Прем'єр-міністр нашої країни - Денис Шмигаль на своєму каналі в мережі Телеграм.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Продовження механізму повинно забезпечити незмінні тарифи на опалення для українців в період наступного опалювального сезону. Ціна за тисячу кубічних метрів газу залишиться фіксованою та становитиме 7400 гривень. А постачальником тепла залишиться компанія "Нафтогаз".

Платіжка за газ. Фото: скрін відео Ютуб

Метою таких заходів є забезпечення українців теплом та енергією. Окрім цього влада країни активно працює над тим щоб надійно захистити критичну інфраструктуру від можливих атак ракетами та дронами. Згідно зі словами міністра енергетики України, на період осені та зими закачування газу проходить не за графіком, оскільки сховища газу наповнені кількістю газу, що перевищує норми графіка.

За словами Шмигаля прийняте рішення це частина заходів підготовки до зими. Уряд робить все, щоб будинок кожного українця був освітлений та сповнений теплом.

Нагадаємо інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії можуть прибрати: для кого більше не буде пільг

Раніше портал Знай інформував, осінь вже на порозі: якою буде погода в Україні у вересні

Також наш портал повідомляв, наднормативний стаж винагороджується: у ПФУ розповіли про важливий нюанс для пенсіонерів