Багато експертів прогнозують, що майбутня зима буде набагато складнішою, ніж попередня і відключень електроенергії не уникнути. Що насправді чекає на українців, розповів голова Міністерства енергетики Герман Галущенко на брифінгу під час робочої поїздки у Львівську область.

Наступної зими не планується вводити обмеження у подачі електроенергії споживачам. Однак усі можуть змінити нові терористичні атаки росії, яка не відмовилася від мети досягти блекауту в Україні.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

"Енергосистема буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для проходження зимового опалювального сезону без відключень електроенергії. Але не виключено наслідків ворожих терористичних атак, які ми не можемо прогнозувати", - заявив міністр енергетики.

Вимкнення світла. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Герман Галущенко зазначив, що енергетики удосконалили вміння утримувати енергосистему, але й ворог може вибрати нову тактику атак.

"Минулої зими ми багато чому навчилися з погляду утримання енергосистеми, але удари ворога можуть бути модифіковані", - наголосив чиновник.

Раніше портал Знай повідомляв, що буде з тарифом на електроенергію після чуток про нове підвищення: "До кінця року..."

Також наш портал інформував, підготовка до складної зими: скільки коштують дрова для опалення в кінці літа – ціни та які краще вибрати.

Крім того, ми писали, енергетики готуються до найгіршого: голова "Укренерго" розповів, яким буде наступний опалювальний сезон.